Jury

Dit zijn alle juryleden die een award uitreiken. 

Professionele jury

Aneta Ozorek (PL)

Aneta Ozorek is artistiek directeur van KLIK Amersterdam Animatie Festival, filmcurator en onderwijsexpert. Ze heeft 15 jaar ervaring in het organiseren van filmevenementen, educatieve workshops, tentoonstellingen en festivals op de Poolse en Europese markt.

Bovendien is ze Head of Short Section bij CEE Animation Forum (voorheen Visegrad Animation Forum), curator van films bij het Street Art festival in Katowice en programma-adviseur bij Cinema in Sneakers Children and Youth Film Festival in Warschau. Ze is ook de Poolse ambassadrice voor de European Animantion Award en is lid van de European Children Film Association. Daarnaast is ze lid van de jury bij Berlinale, het Odense Film Festival (Denemarken), het Barnefilmfestiwalen (Noorwegen) en Primanima (Hongarije).

Floor Van Spaendonck (NL)

Floor van Spaendonck is de algemene directrice van Cinekid, een van ‘s werelds toonaangevende mediafestivals gericht tot kinderen, met in het aanbod film, televisie en digitale cultuur. Het internationale evenement bestrijkt alle aspecten van de media-industrie voor het jonge publiek en film en media professionals. Er worden media van hoge kwaliteit aangeboden, en er vinden workshops en masterclasses plaats. De uitvalsbasis van Cinekid is Amsterdam, en het festival is actief doorheen het hele land (40 steden in Nederland). De internationale focus van het festival is terug te vinden in de selectie van films en media, de junior co-productie markt tijdens het festival, samenwerkingen in training en talentontwikkeling en een wereldwijde uitwisseling van projecten en workshops.

Floor van Spaendonck is een expert in op het gebied van digitale en visuele cultuur en een professional in het veld van internationaal cultureel beleid. Voorheen was van Spaendonck onderdeel van Het Nieuwe Instituut - het Nederlandse Nationale instituut voor Architectuur, Design en Media. Ook was ze CEO van Virtueel Platform (het Nationaal Instituut voor Digitale Cultuur) en hoofd van film en digitale kunsten aan het Amsterdams Fonds voor de kunst.

Dorothée Van den Berghe (BE)

Dorothée van den Berghe (1968) is geboren in Gent. Ze heeft Beeldhouwkunst en film aan de Sint-Lucas academie in Brussel. Na het maken van enkele kortfilms met een succesvolle festival opkomst (o.a. Bruxelles Minuit, 1998) en een paar TV films, maakte Dorothée haar eerste langspeelfilm Meisje. Het intieme portret van een jong meisje uit 2002 won de Prix de la Jeunesse en de Prix de CICAE/ARTE op het Locarno International Filmfestival. Terwijl ze haar tweede langspeelfilm maakte, werkte Dorothée nog aan andere kortfilms (Absolutely Afro 2006 , Zoe 2007).

My Queen Karo (2009), de tweede film, is gebaseerd op Dorothées eigen herinneringen aan Amsterdam in de jaren ’70. Ze werd ook geselecteerd als de résidence du Festival (Cinéfondation, Cannes Film Festival) en won met haar film de Prix de la Jeunesse IFF Creteil des femmes, Plateau award voor beste jonge actrice. Ze is momenteel in pre-productie voor haar vierde langspeelfilm Aller/retour, geproduceerd door Caviar. Ze maakte de afgelopen jaren ook de documentaires Off spring (2010), 31 stops (2014) en FC Molenbeek Girls (2017). Vorig jaar maakte ze haar eerste jeugdfilm, Rosie & Moussa, die geselecteerd was voor het JEF festival en wereldwijd rondreisde op meer dan 20 andere filmfestivals. De film won Beste jeugdfilm op de Ensors, de prijs van de kinderjury op FIFEM in Montreal en de Cinekid award voor Beste kinderfilm.

Lisa Colpaert (BE)

Lisa Colpaert is een onderzoekster, mode ontwerper en curator. Ze is een doctoraatsstudent aan de London College of Fashion/University of the Arts London, waar ze onderzoek doet naar de ontwerpen van filmkostuums in Hollywood tijdens de jaren 1940. Ze heeft meegeschreven aan twee boeken: The Dark Galleries: A Museum Guide to Painted Portraits in Film Noir, Gothic Melodramas, and Ghost STories of the 1940s and 1950s (Gent: Ara/Mer, 2013) en Screening Statues: Sculpture and Cinema (Edinburgh: Edinburgh University Press, 2017). Ze geeft regelmatig lezingen tijdens onderzoeksconferenties en filmvertoningen, en is bijzonder geïnteresseerd in cinematografie, mise-en-scène, het ontwerpen van filmkostuums en de relatie tussen mode en film. Sinds de zomer van 2017 treedt ze op als filmexpert voor Cinema Canvas.

Studentencompetitie jury

Anouk Fortunier (BE)

Na het behalen van een bachelor in Documentaire aan het RITCS, studeerde Anouk Fortunier af aan LUCA School of Arts met haar kortfilm Drôle d'Oiseau, een dag in het leven van een meisje en haar manisch depressieve vader.

Met deze film won ze de publieksprijs op het filmfestival van Gent, de VAF Wildcard voor beste fictie kortfilm en beste Debuut op het kortfilmfestival van Leuven.

Ze heeft o.a als productie-assistente gewerkt voor Jaco Van Dormaels Tout Nouveau Testament, en als kindercoach voor de bekroonde films  Cargo en Zagros van Gilles Coulier en Sahim Omar Kalifa.

In augustus 2019 start ze met het draaien van haar debuutfilm ‘Mijn vader is een saucisse’, een familiefilm over een vader die door zijn midlifecrisis zijn gezin in de meest absurde situaties doet belanden.

Thumb 4

Laura Vandewynckel (BE)

Laura Vandewynckel (Poperinge, 1986) behaalde in 2018 haar master diploma Taal-en Letterkunde aan de Universiteit van Gent en studeerde daarna Dramatische en Audiovisuele Kunsten aan het RITCS in Brussel. In 2013 maakte ze haar eerste stop- motion poppenfilm What’s On, in 2014 studeerde ze af met Het Paradij’. ‘Het Paradijs’ is een lichtvoetige, toch kritische reflectie op ethisch toerisme. Deze film won oa. een Wildcard Animatie op het Leuvense Kortfilmfestival en werd in 2015 geselecteerd door de Cinéfondation Cannes en voor het Toronto International Film Festival. Haar eerste professionele film ‘Pharmakos,’ een hybride documentaire over zondebokmechanismes, kwam tot stand met de steun van de Cinéfondation en het Griekse Film Centrum. In de winter van 2017 was ze artist in residence bij de Sacatar Foundation in Brazilië, waar ze haar eerste documentaire langspeler Pharmakoi ontwikkelde met de steun van het VAF. Momenteel realiseert ze haar wildcardfilm Le Crépuscule in samenwerking met Walking The Dog.

An Feyfer (BE)

An Feyfer is verantwoordelijk voor Talentontwikkeling bij het Vlaams Audiovisueel Fonds. Ze startte haar carrière 20 jaar geleden als beeldmonteur voor VTM.Ze gaf les aan het Narafi in montage en storytelling en werkte ze als freelance monteur en regisseur. Vorig jaar zette ze de stap naar het VAF waar ze vooral jong talent begeleidt bij hun eerste stappen in de filmsector.

JEF makers jury

Kato De Boeck (BE)

Kato De Boeck is een Belgische scenarist en filmregisseur die afstudeerde in 2018 aan het Koninklijk Instituut voor Theater, Cinema en Geluid. Geboren in 1994, groeide ze op in een kleine gemeente dichtbij Brussel, waar ze haar passie vond tijdens de dramalessen: storytelling. Gefascineerd door menselijke relaties en cinéma-vérité, voltooide ze haar masterprogramma in filmregie met haar autiobiografisch eindwerk: Provence

Remy M Ndow (BE)

Remy M Ndow is een Art Director en Animation director uit Antwerpen. Sinds een jonge leeftijd is hij bezig met alles dat creatief is. Waaronder muziek, videoclips, grafisch ontwerp, film enzoverder. De ervaringen die hij opdeed in deze velden is de basis in zijn professionele leven. Hier gebruikt hij verschillende vormen van bewegend beeld om sterke visuele verhalen te vertellen.

Met een focus op animatie gaat hij opzoek naar het sprookje achter elke opdracht en brengt hij deze tot leven. Resultaten hiervan zijn onder andere reclames, videoclips, explainer video's, films en noem maar op. Dit heeft Remy al gedaan voor klanten zoals Openluchttheater, Scarlet, Bart Peeters, Stad Gent, Sony Music Belgium etc. Tot slot is Remy op dit moment bezig met zijn eenmanszaak om te vormen naar een volwaardige media agency.

Gregg Young (BE)

Gregg Young is onderzoeker bij VRT Innovation en creative producer bij VRT Sandbox met een focus op X-Reality. Digitale pionier in audiovisuele film- en televisieproductie met een focus op immersieve en interactieve verhalen. Levenslange leerling en ondernemer met een DIY-attitude. Studeerde film in Gent, Brussel en de Beijing Film Academy.

Kinderjury

Antwerpen

Yaro Vancaillie

Lwiza Vanroose (BE)

Marijn Vanhulle (BE)

Jade Arrindell (BE)

Sine De Bruyne (BE)

Lou Leysens (BE)

Robert De Bruyne (BE)

Brugge

Sirkenan Van Lierde (BE)

Babette Lervant (BE)

Etta Landveld (BE)

Anna Vandenbussche (BE)

Fons Bohyn (BE)

Marie Frees (BE)

Fil Bohyn (BE)