Gasten

Stel al je vragen aan de gasten bij de films.

Dorothée Van Den Berghe (BE)

Dorothée Van Den Berghe (°1969) studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en aansluitend filmregie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Ze maakt een paar kortfilms en is de scenarist en regisseur van het vrouwenportret Meisje en My Queen Karo. Nu staat ze op het JEF festival met haar nieuwe film Rosie & Moussa.

Imad Borji (BE)

Savannah Vandendriessche (BE)

Ik ben Savannah Vandendriessche, ik ben 11 jaar en woon in Gent. Ik speel de rol van Rosie in de film Rosie en Moussa. Afgelopen zomer heb ik 6 weken op de filmset gestaan, een droom die uitkwam! Ik hou van acteren, dansen, turnen (trampoline) en films kijken. Het liefst zou ik later actrice worden.

Bibi Fadlalla (NL)

Bibi Fadlalla studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York. Na een carrière in de wetenschap en journalistiek besloot zij om filmmaker te worden. In 2012 maakte zij haar eerste documentaire, Zwarte Piet & Ik, een persoonlijke film over de Zwarte Piet discussie in Nederland. In 2016 won zij de pitch van The Innoversity Parade met het plan voor de film Dat Haar! (2016). Haar nieuwe film Kendis (2017), over de passie van de vijftienjarige DJ Kendis beleefde op het Cinekid festival de Nederlandse première.

Frederike Migom (BE)

Frederike studeerde theater in New York, gevolgd door film studies in Parijs. In 2010 trok ze naar Brussel, en ging er aan de slag bij het productiehuis Caviar, waar ze werkte als assistent van de producers. In 2013 maakte Frederike haar eerste kortfilm Malakim (2013), gevolgd door Adam & Everything (2014), en Nkosi Coiffure (2015). Die laatste film won o.a. de Canal+ award in Brussel en werd vertoond op meer dan 40 festivals. In 2017 maakt Frederike de korte documentaire Si-G, over de 13-jarige gelijknamige rapster. In 2018 draait Frederike haar eerste langspeelfilm Binti.


Si-G/Cansu (BE)

Si-G, oftewel Cansu Gülal, is een 15-jarige rapster. Ze werd geboren in Brussel, groeide op in Nederland en woont momenteel met haar zus en vader in Molenbeek in Brussel. Cansu zit in de Cardijnschool in Anderlecht en droomt ervan, naast het rappen, politie agente te worden. Toen ze 13 en 14 jaar was kreeg Si-G de kans om met de Brusselse rapper Zwangere G (toen nog Omar G) een nummer en clip te maken, Wat Wil Je Dan, dat gedropped werd in 2016. Over dit proces maakte Frederike Migom een documentaire, Si-G.

Daan Roofthooft (BE)

Ik ben Daan Roofthooft, ben 14 jaar en zit in het derde middelbaar richting Latijn, moderne talen. Ik woon in Antwerpen en heb een passie voor acteren. Een paar jaar geleden zat ik hier zelf in de kinderjury en nu is de film Cloudboy waarin ik de hoofdrol speel op dit festival genomineerd. Dat had ik nooit gedacht en ik ben er eigenlijk heel fier op! Naast film heb ik ook al meegespeeld in enkele theaterstukken voor volwassenen. Het liefst van al wil ik later van mijn hobby mijn beroep maken!

Molly Monster (DE/SE)

Molly Monster is een grappig geel monstertje op dunne pootjes en het geliefde enig kind van Popo en Etna Monster. Ze spendeert haar dagen al spelend met haar beste vriend Edison. Binnenkort wordt Molly voor de eerste keer grote zus van haar nieuwe broertje of zusje!

Ralf Huettner (DE)

© Photo: Mathias Bother

Ralf Huettner (°1954) is een Duitse scenarist en regisseur, afgestudeerd aan de Academie voor Televisie en Film in München. Hij kreeg veel lof en erkenning voor zijn eerste film, het moderne sprookje: Das Mädchen mit den Feuerzeugen (1987). Hij bewees een extreem veelzijdige regisseur en schrijver te zijn met uiteenlopende films, van politieke satire tot psychologische thrillers en komedies op zijn palmares. Met Vincent will Meer maakte hij zijn comeback op het witte doek en won hij verschillende prijzen. In 2016 regisseerde hij Burg Schreckenstein, gebaseerd op de gelijknamige boekenserie.

Henry Disotuar (BE)

Henry Disotuar is een jonge filmregisseur, hij studeerde in 2017 af aan het RITCS, te Brussel. Voor de opnames van zijn afstudeer kortfilm ging Henry terug naar zijn geboorteland, Cuba. Het resultaat werd een semi-autobiografische, coming of age verhaal. La Manzana of De Appel, mocht al eerder in het LA Shorts Film Festival in première gaan. Sinds 2018 schrijft de beloftevolle regisseur aan zijn debuut film, hiervoor rekent hij op de steun van het Vlaams Audiovisuele Fonds via het Scenarioatelier.

Ines Eshun (BE)

Inès Eshun studeerde filmregie aan het RITCS in Brussel. Ze heeft Belgische, Estlandse en Ghanese roots. Naast regisseren, schrijft Inès ook korte verhalen en de scenario's van haar eigen films. In 2014 was ze één van de drie laureaten van de prominente schrijfwedstrijd Babylons Interuniversitaire Prijs. Met haar kortfilms De Vloed en Bright Lights werd ze voor verschillende filmfestivals geselecteerd, o.a. voor Film Fest Gent. Recent werd ook haar eindwerk Het Leven Van Esteban geselecteerd voor Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Momenteel werkt ze aan haar eerste langspeelfilm scenario.

Noah Mavuela (BE)

Mathis Mavuela (BE)

Joshua Tassin (BE)

Mijn naam is Joshua Tassin en ik speel de 5-jarige Esteban in Het leven van Esteban. Ik speel graag iemand anders en vond het dan ook een hele leuke ervaring. Mijn droom is om later acteur te worden.

Domien Huyghe (BE)

Domien Huyghe (°1988) is een filmregisseur die met een onuitputtelijk enthousiasme aan elk creatief project werkt. Hij heeft net zijn derde kortfilm Maverick afgewerkt en werd daarmee geselecteerd voor 23ste editie van het Internationaal kortfilmfestival Leuven en het Internationaal Kinderfilmfestival in Chicago 2017. Op dit moment is hij bezig met zijn eerste langspeelfilm Here be monsters en werkt hij aan zijn allereerste televisieserie Transit. Domiens werk wordt voornamelijk gekenmerkt door thema’s als omgaan met verlies, dood, leven en familie.

Bert Scholiers (BE)

Bert Scholiers (°1984) studeerde in 2012 af als master in film- en theaterwetenschappen (Universiteit Antwerpen). Zijn kennismaking met het ambachtelijke aspect van film gebeurde in 2002, dankzij het eerste fictie-atelier van het VAF en onder het mentorschap van Pierre Drouot en Vincent Bal. Bert Scholiers trad eerder op als co-scenarist van Hilde van Mieghems Smoorverliefd (2010)  en Sprakeloos (2017) en maakte deel uit van writer’s rooms van verschillende televisieprojecten. Momenteel is Scholiers bezig met de ontwikkeling van diverse projecten voor film en televisie. Charlie en Hannah gaan uit (2017) is Scholiers’ debuut als regisseur.

Evelien Bosmans (BE)

Evelien Bosmans (°1989) studeerde af aan de acteursopleiding van de toneelacademie in Maastricht. Frank Van Mechelen vroeg haar tijdens haar opleiding om Germaine te spelen in zijn verfilming van Walter Van den Broecks Groenten uit Balen. Een jaar later won Evelien de Ensor voor beste actrice voor die rol. Na de opleiding ging Evelien afwisselend werken in film, televisie en theater. Ze had (hoofd)rollen in verschillende series en films. In het theater tourde Evelien onder andere met Skagen, hetpaleis, compagnie Marius en TgStan in België, Nederland en Frankrijk.

Daphne Wellens (BE)

Daphne Wellens (°1988) studeerde in juni 2014 af als actrice, aan de toneelacademie in Maastricht. Ze speelt zowel in het theater als voor film en televisie. Afgelopen jaren tourde ze onder meer met voorstellingen van hetpaleis, Compagnie Marius, Toneelgroep Maastricht en B12. Op televisie was Daphne in een aantal kleine en grotere rollen te zien. Zo speelde ze Chloë voor de KETNET-serie Welkom in de Wilton. Wat film betreft; Daphne speelde Hannah in Charlie en Hannah gaan uit, de debuutfilm van Bert Scholiers die in februari 2018 in de zalen verschijnt.

Frances Lefebure (BE)

Frances Lefebure (°1988) studeerde af aan de woordkunstafdeling van het conservatorium in Antwerpen, waar ze op het toneel kon staan, radiodocumentaires kon maken, of schrijvend verhalen kon vertellen. Ze werkte voor de radio en voor een regionale televisiezender toen ze gevraagd werd om Kat te spelen in de Ketnet-serie Gogogo. Daarna volgden verschillende rollen in televisieseries, onder meer Vriendinnen en Nieuw Texas voor Één, Spitsbroers en Amigo's voor VTM. In 2019 staat een nieuwe reeks voor VTM op de planning. Frances speelt Marie in Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers.

Patrick Vervueren (BE)

Patrick Vervueren studeerde af in 2006 aan het KASK Gent. Hij maakt deel uit van de vaste kern van theatergezelschap Compagnie Frieda, waarvoor hij sinds 2009 schrijft, maakt en speelt. Op het kleine scherm was hij te zien in o.a. Spitsbroers, Professor T. en Gent West. Eerder speelde hij in de niet onopgemerkte kortfilms Le pli dans l’espace (Ann-Julie Vervaeke) en Nymphet (Laura Hermanides). In Charlie en Hannah gaan uit maakt Patrick zijn debuut in een langspeelfilm.

Échica Florijn (NL)

Ik ben Échica Florijn 14 jaar. Doe een dansopleiding gecombineerd met school. Speel in Nederlandse musicals zoals Klaas Vaak in het Efteling Theater, The Sound of Music van Stage Entertainment/Albert Verlinde, De Tweeling van Cook a dream/stage Entertainment en speelt nu in Sprookjessprokkelaar de musical in het Efteling Theater. In 2014 begon ik met stemmetjes inspreken en dat doe ik nu nog steeds, en ik doe het met veel plezier! Ik heb series gedaan zoals: de Nederlandse Nijntje, Game shakers, Henry danger, Vampirina, mijn naam is Courgette en nu dus De buurtspion.

Oliver Dahl (NO)

Els Decaluwe (BE)

Els Decaluwe is een 24 jarige illustrator-animator uit Leuven. In 2016 studeerde ze af aan het RITCS. Nu werkt ze als freelance illustrator-animator voor onder andere enkele CANVAS documentaires. Ze schrijft ook haar eigen verhalen voor korte animatiefilms zoals: Polka Dots en She’s Got the Blush. Met haar werk brengt Els de dromen van kinderen en grote kinderen tot leven.

Jeroen Van Dyck (BE)

Jeroen Van Dyck (°1980) studeerde in 2002 af aan het Herman Teirlinck Instituut, afdeling kleinkunst. Hij brak op televisie door als Fré in Het eiland en Ruben Lenaerts in De Smaak van De Keyser. Hij speelde aan de zijde van Nathalie Meskens in de telenovelle David voor VTM. Op het grote scherm had hij rollen in onder meer Suspect van Guy Lee Thys en Bowling Balls van Marc Punt. In het theater stond hij op de planken met Feesten, TV versus Artist, VHS en Stopcontact bij de gezelschappen hetpaleis en BRONKS.

Alba Ørbech-Nilssen (NO)

Hej, mijn naam is Alba Ørbeck-Nilssen en ben 7 jaar oud. Ik woon in Oslo, Noorwegen en begon met acteren toen ik 5 was. Ik speel Emma in totaal in 3 films en 20 televisieseries. Tijdens de opnames van Casper en Emma de bergen in verbleven we in een prachtige plek genaamd Jotunheimen. De natuur daar is echt prachtig, maar het weer kan er soms wel tegenslaan. Tijdens de opnames waren er een aantal obstakels, maar ook vele doorbraken waardoor de film uiteindelijk is geslaagd. Ik hou van acteren, skiën en tijd spenderen met mijn vrienden. Ik ben nog nooit in België geweest en kijk er dus enorm naar uit om naar het JEF festival te komen!  Titus De Voogdt (BE)

Titus De Voogdt (°1979) behaalde het diploma Meester in de Beeldhouwkunst aan het Sint-Lukas in Gent. Hij start zijn acteercarrière in het theater. Bij Compagnie Cecilia speelde hij mee in Trouwfeesten en processen, Broeders van Liefde en Altijd Prijs. Op het witte doek was hij te zien in o.a. Any Way the Wind Blows, als Steve in Steve + Sky, in Ben X en Small Gods. In 2012 was hij te zien in Plan B op VIER waar hij een eigen rubriek had. Internationaal was hij te zien in The Missing (2014).


Kendis (NL)

Kendis is een 15 jarige dj en is geboren in Den Haag Nederland. Momenteel woont ze in Peer Belgie en gaat naar de Agneten College. In 2011, kreeg ze haar eerste dj-set, nadat ze was geïnspireerd door haar neef, de welbekende dj/producer Sandro Silva. Tijdens het Amsterdam Dance event van 2013, was ze voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien in het programma Zapp weekjournaal. Tijdens het Amsterdam Dance Event van 2014, was ze de jongste officiële geboekte dj. Na dit evenement kwamen er al gauw meerdere optredens op televisie, zoals de Dino Show van RTL 4. Nu treedt ze vooral op in clubs en festivals in Nederland, België en Duitsland

Amber Verhelst (NL)

Mijn naam is Amber Verhelst.  Ik ben heel trots op de documentaire omdat het precies mijn doel heeft bereikt die ik voor ogen had. Kinderen helpen met deze ziekte. Mijn motto is wees trots op jezelf je mag er zijn.

Zion Kiala (BE)

Hallo ik ben Zion Kiala. Ik woon in Brugge en ik ben 4 jaar. Op 17 April word ik 5 jaar en krijgt dan cadeautjes. Mijn mama is ook van Brugge en mijn papa is van Congo. Mijn papa is acteur en ik heb ook al meegespeeld in een film, en het was leuk!!! Ik ben lief en voetbal héél graag en speel graag met mijn Porsche. Ik eet altijd mijn bord leeg zodat ik later groot en sterk wordt net zoals mijn papa. Daaag!!! Dank u wel!!!

Julian Ras (NL)

Ik ben Julian Ras, ik ben 16 jaar en ik acteer sinds mijn tiende. Naast acteren is voetbal mijn hobby. Ik heb in veel leuke films en series gespeeld. Op het JEF festival kun je mij zien als Goos Guts in Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet en als Kos in Hotel de Grote L.

Eric Kabongo

Eric Kabongo (Kinshasa, May 21, 1984), is een Belgische acteur van Congolese origine. Ook wel gekend als Krazy-E, artiest-composer en producer. Na de release van de blockbuster Welcome to Germanyy (2016), kreeg zijn carrière een boost van een lokale artiest en gerespecteerde persoonlijkheid in Duitsland. Daarnaast werd Eric genomineerd als beste acteur door de Duitse film critici jury. In 2016 speelde hij ook mee in 7 afleveringen van het vierde seizoen van de succesvolle Belgische tienerserie D5R. In 2015 speelde hij zijn eigen alias Krazy-E, in Black geregisseerd door het duo Adil El Arbi en Bilall Falah.