Gasten

Stel al je vragen aan de gasten bij de films.

Dorothée van den Berghe (BE)

Dorothée van den Berghe (°1969) studeerde beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en aansluitend filmregie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel. Ze maakt een paar kortfilms en is de scenarist en regisseur van het vrouwenportret Meisje en My Queen Karo. Nu staat ze op het JEF festival met haar nieuwe film Rosie & Moussa.

Imad Borji (BE)

Savannah Vandendriessche (BE)

Ik ben Savannah Vandendriessche, ik ben 11 jaar en woon in Gent. Ik speel de rol van Rosie in de film Rosie en Moussa. Afgelopen zomer heb ik 6 weken op de filmset gestaan, een droom die uitkwam! Ik hou van acteren, dansen, turnen (trampoline) en films kijken. Het liefst zou ik later actrice worden.

Bibi Fadlalla (NL)

Bibi Fadlalla studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en The New School in New York. Na een carrière in de wetenschap en journalistiek besloot zij om filmmaker te worden. In 2012 maakte zij haar eerste documentaire, Zwarte Piet & Ik, een persoonlijke film over de Zwarte Piet discussie in Nederland. In 2016 won zij de pitch van The Innoversity Parade met het plan voor de film Dat Haar! (2016). Deze jeugdfilm, over de worsteling van de twaalfjarige Kaylee met haar kroeshaar werd in het najaar van 2016 uitgezonden bij Zapp Echt Gebeurd. Haar nieuwe film 'Kendis' (2017), over de passie van de vijftienjarige DJ Kendis beleefde op het Cinekid festival de Nederlandse première.

Frederike Migom (BE)

Frederike studeerde theater in New York, gevolgd door film studies in Parijs. In 2010 trok ze naar Brussel, en ging er aan de slag bij het productiehuis Caviar, waar ze werkte als assistent van de producers. In 2013 maakte Frederike haar eerste kortfilm Malakim (2013), gevolgd door Adam & Everything (2014), en Nkosi Coiffure (2015). Die laatste film won o.a. de Canal+ award in Brussel en werd vertoond op meer dan 40 festivals. In 2017 maakt Frederike de korte documentaire Si-G, over de 13-jarige gelijknamige rapster. In 2018 draait Frederike haar eerste langspeelfilm Binti.


Si-G/Cansu (BE)

Si-G, oftewel Cansu Gülal, is een 15-jarige rapster. Ze werd geboren in Brussel, groeide op in Nederland en woont momenteel met haar zus en vader in Molenbeek in Brussel. Cansu zit in de Cardijnschool in Anderlecht en droomt ervan, naast het rappen, politie agente te worden. Toen ze 13 en 14 jaar was kreeg Si-G de kans om met de Brusselse rapper Zwangere G (toen nog Omar G) een nummer en clip te maken, Wat Wil Je Dan, dat gedropped werd in 2016. Over dit proces maakte Frederike Migom een documentaire, Si-G.

Daan Roofthooft (BE)

Ik ben Daan Roofthooft, ben 14 jaar en zit in het derde middelbaar richting Latijn, moderne talen. Ik woon in Antwerpen en heb een passie voor acteren. Een paar jaar geleden zat ik hier zelf in de kinderjury en nu is de film Cloudboy waarin ik de hoofdrol speel op dit festival genomineerd. Dat had ik nooit gedacht en ik ben er eigenlijk heel fier op! Naast film heb ik ook al meegespeeld in enkele theaterstukken voor volwassenen. Het liefst van al wil ik later van mijn hobby mijn beroep maken!

Molly Monster (DE/SE)

Molly Monster is een grappig geeld monstertje op dunne pootjes en het geliefde enig kind van Popo en Etna Monster. Ze spendeert haar dagen al spelend met haar beste vriend Edison. Binnenkort wordt Molly voor de eerste keer grote zus van haar nieuwe broertje of zusje!

Ralf Huettner (DE)

Henry Disotuar (BE)

Henry Disotuar is een jonge filmregisseur, hij studeerde in 2017 af aan het RITCS, te Brussel. Voor de opnames van zijn afstudeer kortfilm ging de 25-jarige terug naar zijn geboorteland, Cuba, waar hij tot zijn tiende verjaardag vertoefde. Het resultaat werd een semi-autobiografische, coming of age verhaal. La Manzana of De Appel, mocht al eerder in het LA Shorts Film Festival in première gaan en speelde ondermeer in Rhode Island, Helsinki en York, ook werd de film tot een van de grote winnaars van de studenten competitie op het Hamptons International Film Festival bekroond. Sinds 2018 schrijft de beloftevolle regisseur aan zijn debuut film, hiervoor rekent hij op de steun van het Vlaams Audiovisuele Fonds via het Scenarioatelier.

Ines Eshun (BE)

Inès Eshun studeerde filmregie aan het RITCS in Brussel. Ze heeft Belgische, Estlandse en Ghanese roots. Naast regisseren, schrijft Inès ook korte verhalen en de scenario's van haar eigen films. In 2014 was ze één van de drie laureaten van de prominente schrijfwedstrijd Babylons Interuniversitaire Prijs. Met haar kortfilms De Vloed en Bright Lights werd ze voor verschillende filmfestivals geselecteerd, o.a. voor Film Fest Gent. Recent werd ook haar eindwerk Het Leven Van Esteban geselecteerd voor Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Momenteel werkt ze aan haar eerste langspeelfilm scenario.

Noah Mavuela (BE)

Mathis Mavuela (BE)

Joshua Tassin (BE)

Mijn naam is Joshua Tassin en ik speel de 5-jarige Esteban in Het leven van Esteban. Ik speel graag iemand anders en vond het dan ook een hele leuke ervaring. Mijn droom is om later acteur te worden.

Domien Huyghe (BE)

Domien Huyghe (°1988) is een filmregisseur die met een onuitputtelijk enthousiasme en een geheel eigen aanpak aan elk creatief project werkt. Hij heeft net zijn derde kortfilm Maverick afgewerkt en werd daarmee geselecteerd voor 23ste editie van het Internationaal kortfilmfestival Leuven en het Internationaal Kinderfilmfestival in Chicago (CICFF) 2017. Op dit moment is hij bezig met zijn eerste langspeelfilm Here Be Monsters en werkt hij aan zijn allereerste televisieserie Transit, die al geselecteerd werd voor het TV-launch programma van Midpoint in 2018. Domiens werk wordt voornamelijk gekenmerkt door thema’s als omgaan met verlies, dood, leven en familie en hij is steeds op zoek naar nieuwe manieren om dergelijke zware thema’s naar het grote – en kleine – scherm te kunnen brengen.

Bert Scholiers (BE)

Bert Scholiers (Lizarzaburu, Ecuador, 1984) studeerde in 2012 af als master in film- en theaterwetenschappen (Universiteit Antwerpen). Zijn kennismaking met het ambachtelijke aspect van film gebeurde in 2002, dankzij het eerste fictie-atelier van het Vlaams Audiovisueel Fonds en onder het mentorschap van Pierre Drouot en Vincent Bal. Bert Scholiers trad eerder op als co-scenarist van Hilde van Mieghems Smoorverliefd (2010) en Sprakeloos (2017) en maakte deel uit van writer’s rooms van verschillende televisieprojecten. Momenteel is Scholiers bezig met de ontwikkeling van diverse projecten voor film en televisie. Charlie en Hannah gaan uit (2017) is Scholiers’ debuut als regisseur.

Evelien Bosmans (BE)

Evelien Bosmans (1989) studeerde af aan de acteursopleiding van de toneelacademie in Maastricht. Frank Van Mechelen vroeg haar tijdens haar opleiding om Germaine te spelen in zijn verfilming van Walter Van den Broecks Groenten uit Balen. De school gaf haar toestemming en een jaar later won Evelien de Ensor voor beste actrice voor die rol. Na de opleiding ging Evelien werk in film, televisie en theater afwisselen. Ze had (hoofd)rollen in verschillende series (o.a. Zingaburia, Amateurs, Chaussée d’amour, Gent West) en films (Halfweg, Marina, Welp, Charlie en Hannah gaan uit). In het theater tourde Evelien onder andere met Skagen, hetpaleis, compagnie Marius en TgStan in België, Nederland en Frankrijk. Op dit moment sluit ze de tournée van Lost Boys af, een voorstelling die ze zelf maakte met drie andere acteurs en in januari begint ze met de repetities van Vergeef ons naar A.M Homes in een regie van Guy Cassiers bij het toneelhuis.

Daphne Wellens

Daphne Wellens (°1988) studeerde in juni 2014 af als actrice, aan de toneelacademie in Maastricht. Ze speelt zowel in het theater als voor film en televisie. Afgelopen jaren tourde ze onder meer met voorstellingen van hetpaleis, Compagnie Marius, Toneelgroep Maastricht en B12. Op televisie was Daphne in een aantal kleine en grotere rollen te zien. Zo speelde ze Chloë voor de KETNET-serie Welkom in de Wilton, en verschijnt ze binnenkort als Isabella Brant in Age of Iron, een reeks op het Frans/Duitse ARTE over de dertig-jarige oorlog. Wat film betreft; Daphne speelde Hannah in Charlie en Hannah gaan uit, de debuutfilm van Bert Scholiers die in februari 2018 in de zalen verschijnt. Voor de rol van Sabine in Marc Punts Pippa, leerde ze boksen, en dit najaar mocht ze Trude spelen in de historische prent, Redbad, van de Nederlandse Roel Reinee.

Frances Lefebure (BE)

Frances Lefebure (°1988) studeerde af aan de woordkunstafdeling van het conservatorium in Antwerpen, waar ze op het toneel kon staan, radiodocumentaires kon maken, of schrijvend verhalen kon vertellen. Ze werkte voor de radio en voor een regionale televisiezender toen ze gevraagd werd om Kat te spelen in de Ketnet-serie Gogogo. Daarna volgden verschillende rollen in televisieseries, onder meer Vriendinnen en Nieuw Texas voor Één, Spitsbroers en Amigo's voor VTM. In 2019 staat een nieuwe reeks voor VTM op de planning. Frances speelt Marie in Charlie en Hannah gaan uit van Bert Scholiers.

Patrick Vervueren (BE)

Patrick Vervueren studeerde af in 2006 aan het KASK Gent. Hij maakt deel uit van de vaste kern van theatergezelschap Compagnie Frieda, waarvoor hij sinds 2009 schrijft, maakt en speelt. Op het kleine scherm was hij te zien in o.a. Spitsbroers, Professor T. en Gent West. Eerder speelde hij in de niet onopgemerkte kortfilms Le pli dans l’espace (Ann-Julie Vervaeke) en Nymphet (Laura Hermanides). In Charlie en Hannah gaan uit maakt Patrick zijn debuut in een langspeelfilm.

Échica Florijn (NL)

Ik ben Échica Florijn 14 jaar. Doe een dansopleiding gecombineerd met school (Ik zit in 3 VWO). Speel in Nederlandse musicals zoals Klaas Vaak in het Efteling Theater, The Sound of Music van Stage Entertainment/Albert Verlinde, De Tweeling van Cook a dream/stage Entertainment en speel nu in Sprookjessprokkelaar de musical in het Efteling Theater. Heb nog met de oude K3 opgetreden voor Kika in 2015 . In 2014 begon ik met stemmetjes inspreken en dat doe ik nu nog steeds, en ik doe het met veel plezier! Ik heb series gedaan zoals: de Nederlandse Nijntje, Game Shakers, Henry Danger, Vampirina, mijn naam is Courgette en nu dus De buurtspion.

Oliver Dahl (NO)

Els Decaluwe (BE)

Els Decaluwe is een 24 jarige illustrator-animator uit Leuven. In 2016 studeerde ze af aan het RITCS. Nu werkt ze als freelance illustrator-animator voor onder andere enkele CANVAS documentaires. Ze schrijft ook haar eigen verhalen voor korte animatiefilms zoals: Polka Dots en She’s Got the Blush. Met haar werk brengt Els de dromen van kinderen en grote kinderen tot leven.

Jeroen Van Dyck (BE)

Jeroen Van Dyck (1980) studeerde in 2002 af aan het Herman Teirlinck Instituut, afdeling kleinkunst. Hij brak op televisie door als Fré in Het eiland en Ruben Lenaerts in De Smaak van De Keyser, en later als Jan De Roo in De Vijfhoek. Daarnaast had hij gastrollen in onder meer Zone Stad, Coppers en Callboys. Hij speelde aan de zijde van Nathalie Meskens in de telenovelle David voor VTM. Op het grote scherm had hij rollen in onder meer Suspect van Guy Lee Thys en Bowling Balls van Marc Punt. In het theater stond hij op de planken met Feesten, TV versus Artist, VHS en Stopcontact bij de gezelschappen hetpaleis en BRONKS.

Alba Ørbech-Nilssen (NO)

Titus De Voogdt (BE)

Titus De Voogdt (°1979), behaalde het diploma Meester in de Beeldhouwkunst aan het Sint-Lukas in Gent. Hij start zijn acteercarrière in het theater. Oa in Bernadetje (Victoria), Mijn Blackie (hetpaleis & Nieuwpoorttheater) en Achter de wereld (BRONKS). Bij Compagnie Cecilia speelde hij mee in Trouwfeesten en processen, Broeders van Liefde en Altijd Prijs. Op het witte doek was hij te zien in o.a. Any Way the Wind Blows, als Steve in Steve + Sky, in Ben X en Small Gods. In 2012 was hij te zien in Plan B op VIER waar hij een eigen rubriek had. Internationaal was hij te zien in oa The Missing (2014).

Kendis (NL)