Professionele jury

Beste langspeelfilm

Ter ondersteuning van een volgende filmproject overhandigt de professionele jury aan de regisseur van de beste langspeelfilm:

  • een geldprijs van het JEF festival (€2.500)
  • de Filmmore post productie prijs (t.w.v. €1.250)
  • de ECFA award. De winnende film maakt kans op de algemene ECFA award voor langspeelfilm van het jaar. Verschillende internationale filmfestivals voor kinderen en jongeren in Europa reiken deze award uit tijdens de Berlinale.

Beste kortfilm

Ter ondersteuning van een volgende filmproject overhandigt de professionele jury aan de regisseur van de beste kortfilm:

  • een geldprijs van het JEF festival (€1.250)
  • de Filmmore post productie prijs (t.w.v. €750)


Professionele jury

Anke Brouwers (BE)

Anke Brouwers doceert filmgeschiedenis, filmgenres en adaptatie aan de Universiteit van Antwerpen en het Conservatorium in Gent. Ze schrijft over film en cinefiele filmcultuur voor het online magazine Photogénie (cinea.be) en publiceerde al teksten in academische tijdschriften en verzamelbundels. Ze geeft regelmatig lezingen op academische en niet academische filmevenementen of screenings. Ze is bijzonder geïnteresseerd in vrouwen in de stille film, het klassieke Hollywood narratief, literaire adaptaties en cinema voor kinderen. Sinds de zomer van 2017 is ze soms te zien als ‘filmexpert’ voor Cinema Canvas.

Pien Houthoff (NL)

Pien Houthoff is directeur van LUX, gevestigd in Nijmegen. Met 7 filmzalen, een theaterzaal voor podium- en debatprogrammering en een cursusruimte voor educatieve doeleinden is LUX het grootste arthouse theater van Nederland. Zij is initiatiefneemster van twee grote filmfestivals in Nijmegen: Go Short (Europees kortfilmfestival) en InScience (internationaal filmfestival dat zich begeeft op de raakvlakken van kunst en wetenschap). Momenteel is zij bezig met de ontwikkeling van zogenaamde 'hubs' voor filmeducatie en mediageletterdheid, die meer aandacht voor film- en beeldcultuur in de klas moeten stimuleren.

Pip Eldridge (UK)

Pips carrière in filmeducatie begon 20 jaar geleden in de Watershed Cinema in Bristol waar ze assisteerde bij het programmeren, het organiseren van onderwijs evenementen en het kortfilmfestival Encounters. Ze leidde vertoningen in, en verzorgde de audiodescriptie voor slechtzienden. Voor het British Film Institute ondersteunde ze vertoners en festivals. Ze zetelde in de Britse filmcommissie en werkte met het agentschap voor lokale vertoners en met Film Londen, i.s.m. festivals en bioscopen. In 2004 stond ze aan het hoofd van First Light, een initiatief dat 5-19 jarigen inspireerde om hun verhalen via films te vertellen. Tegenwoordig is ze vooral strategisch actief met het overtuigen van overheden en sponsors van het belang van filmeducatie voor jongeren.

Sandra Aminda Indahl (NO)

Sandra Aminda Indahl is hoofdprogrammator voor Verdens Beste (vertaald: ‘s werelds beste festival)- TIFF junior en coördinator ‘kinderen & jongeren’ voor het Tromsø International Film Festival. Ze heeft een Bachelor diploma in Cultureel Project Management en werkt nu haar Master af in Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Lillehammer. Ze was producer en vier jaar lang bestuurslid bij het Nordic Youth Film Festival in Tromsø, heeft 11 jaar gewerkt in de lokale cinema en stond op enkele filmsets voor kortfilms. Ze deed ervaring op in de cultuursector via haar medewerking aan diverse festivals en evenementen, o.a. de Culture Night Tromsø.