Kinderjury

De beste kort- en langspeelfilm volgens de kinderjury in Antwerpen en Brugge ontvangen: 

  • de Filmmore post productie prijs (t.w.v. €1.250/langspeelfilm en €750/kortfilm).

Kinderjury Antwerpen

Bache Autrique (BE)

2007 – Niel

Ik ben Bache en mijn lievelingsfilm is De GVR omdat die grappig, spannend én ontroerend is. Ik kijk ernaar uit om in de kinderjury te zitten omdat ik er nieuwe vrienden heb leren kennen en veel ga bijleren over hoe ze films maken. Wanneer ik naar een film kijk, dan leef ik me altijd erg in. Daarom ben ik blij dat ik me nu een hele week lang kan onderdompelen in nieuwe filmverhalen.

Chaymae Azouhri (BE)

1996 - Lier

Ik ben Chaymae en studeer een lerarenopleiding aan Karel de Grote Hogeschool. Mijn vakken zijn geschiedenis en project kunstvakken. In mijn laatste jaar heb ik een geweldige kans gekregen om stage te lopen voor de filmorganisatie JEF. Ik heb van kleins af aan een grote passie voor film en kan er uren over praten met anderen. Daarom vind ik het heel interessant om de kinderjury van het JEF festival 2018 te begeleiden. Ik kijk ernaar uit samen met de kinderen nieuwe filmavonturen te beleven. Ik hoop als begeleider van de kinderjury mijn kwaliteiten als leraar toe te passen tijdens het festival.

Dmitri Dijkstra (BE)

2006 - Borgerhout

In de krokusvakantie gaan we altijd naar JEF, samen met mijn zusje. Mama kiest de films en koopt de tickets voor de hele week. Spannend dat ik dit jaar zelf in de jury mag zitten! Ik vind de films leuk, maar nog liever bezoek ik het medialab. Ik vind experimenteren met technieken en zelf filmpjes maken leuk. Ik heb ook al een paar workshops meegedaan. Mijn lievelingsfilms zijn alle films van Star wars want ze zitten boordevol special effects.

Ellis Essing (BE)

2007 – Hove

Ik ben Ellis. Ik vind het fijn om in de kinderjury te zitten! Films kijken is heel interessant. Als ik een film bekijk, kan ik me volledig inleven in het hoofdpersonage en kan ik volop fantaseren over dingen die in het echte leven nooit zouden kunnen. Ik vind het tof om mijn eigen mening te geven over films en daar met anderen over te praten. Ik vind een film pas goed als er genoeg actie in zit, avontuurlijk is en het mag zeker ook spannend zijn. In de bioscoop of thuis… als er iets lekkers om te eten bij is, ben ik helemaal in de juiste stemming ☺.

Liv Pille (BE)

2008 – Antwerpen

Omdat ik graag goede films kijk en erover vertel, had ik me ingeschreven voor de kinderjury. Ik vond de selecties heel leuk en spannend en ben dan ook heel blij en trots dat ik in de kinderjury mag zitten. Eén van mijn favoriete films is Book of life, die koos ik om samen met mijn vriendinnen te kijken tijdens mijn verjaardagsfeestje omdat het zo een goed verhaal is met hele mooie beelden. Soms maak ik zelf stop-motion animaties of grappige filmpjes waarin ik het liefst zelf acteer.

Marthe Spinnewijn (BE)

2006 - Antwerpen

Ik vind het  supertof dat ik in de kinderjury zit. ik vind de films van het JEF festival leuk omdat ze anders zijn dan de films in de bioscoop. Er over praten vind ik leuk. Hierdoor weet je ook de mening van anderen. Het is raar dat iemand anders andere dingen ziet en hoort dan ik. Mijn lievelingsfilm is Harry Potter omdat er fantasiefiguren in voorkomen die zo echt lijken dat ze precies ook echt  bestaan. Al waren ze niet zoals ik gedacht had nadat ik de boeken had gelezen. Ik kan bijna niet wachten tot de krokusvakantie!

Viktor Van Kerckhoven (BE)

2006 – Boechout

Toen ik me opgaf voor de kinderjury, vond ik het leuk om het JEF festival te ontdekken. Mijn mama vertelde dat ik als kleuter al naar het festival was geweest. Mijn passie is ‘Woord’. Zo is mijn interesse in film gegroeid. Mijn lievelingsfilm is La la land. Ik vind hem o.a. leuk omdat de regisseur veel speelt met de belichting. Mijn lievelingsactrice Emma Stone speelt ook mee in La la land. Met ons gezin kijken we elke week minstens twee films. Nadien praten we dan over wat we goed en minder goed vonden. Ik kijk dan ook met keiveel goesting uit naar de krokusvakantie!

Zenobius Netten (BE)

2009 – Antwerpen

Ik ben Zenobius, ook wel Zeno genoemd. Ik hou van voetbal, capoeira, rekenen, lijstjes maken en natuurlijk ook van films. Mijn lievelingsfilm op dit moment is Project T, maar misschien verandert dat wel tijdens het festival! Het is een boeiende film over de toekomst en daar hou ik wel van. Ik heb ook nog een tweede, derde, vierde, vijfde, zesde,….. lievelingsfilm, want zoals je kon lezen hou ik van lijstjes! Ik wil bij de kinderjury zitten omdat ik nieuwe films wil ontdekken, om te ontspannen en de beste film uit te kiezen!

Kinderjury Brugge

Arne Van Steelant (BE)

2005 – Gistel

Ik vind het een speciale ervaring om in de jury te mogen zitten van het JEF festival. Mijn lievelingsfilm is TRON, omdat die heel spannend is en over computerspelletjes gaat. Zelf ben ik ook graag met computers bezig. Ik maak zelf vaak animatiefilmpjes met mijn broer en de kunstacademie. De krokusvakantie kan niet snel genoeg komen!

Ayco Phlypo (BE)

2006 – Gent

Hallo, ik ben Ayco, 11 jaar en super blij dat ik mag zetelen in de kinderjury van een heus festival! Door films kreeg ik een andere kijk op de wereld en heel veel zin om te reizen. Het is echt super leuk om films in groep te bekijken. Ik kijk er echt naar uit om me in te leven in het beroep van mijn papa (filmproducent) en daarnaast ook om samen de films te kijken op groot scherm en ze te bespreken met leeftijdsgenoten.  Het wordt volgens mij een week om nooit te vergeten. Mijn lievelingsfilm is E.T.

Hendrik Peeters (BE)

2008 - Vosselaar

Yo ik ben Hendrik! Mijn sport is breakdance, streetdance, popping enz. Ik wil héél graag in de kinderjury omdat ik heel graag films zie! En ik ben heel kritisch. Mijn lievelingsfilm is… euh euh? Het zijn er te veel om op te sommen. Het is ook heel moeilijk om te kiezen! Maar ik kies Star wars omdat het grappig is. Er komt actie in voor en het is spannend. Er zit niet te veel bloed in en bevat goede effecten. Dat was het dan!

Janne Frees (BE)

2006 - Brugge

Ik ben SUPER blij dat ik in de jury van het JEF festival zit. Ik heb van een vriendin vorig jaar gehoord over de kinderjury en toen wou ik er ook al in maar het was al volzet . Mijn lievelingsfilm is Le nouveau. Het is mijn favoriete film omdat hij vol humor zit enzo. Ik kijk heel hard uit naar de krokusvakantie. Tot dan!

Niels Vanoverschelde (BE)

2007 - Assebroek

Hallo, ik ben Niels. Ik doe graag sport, ik heb 2 broers, Glenn van 19 jaar en Jarne van 15 jaar. Ik kijk graag fantasy films, mijn lievelingsfilm is Labyrinthus. Ik vind het tof en spannend omdat er personages opgesloten zitten in een computerspel. Ik ga elk jaar met mijn vriend en onze mama’s naar het JEF festival! We kijken er elke keer naar uit! Het is ook gezellig in de oude cinemazaal in Brugge. We kunnen haast niet wachten tot de krokusvakantie! Ik ben echt blij dat ik in de jury mag zitten dit jaar!

Nout Vandermassen (BE)

2007 - Brugge

Ik zou supergraag bij de kinderjury zitten omdat ik het heel tof vind om te praten over films en andere dingen, en ik kijk graag films. Mijn favoriete film is Boyhood, ik vind het een hele toffe en mooie film omdat je de personages ziet opgroeien. Je ziet ook dat hun ouders scheiden en dat ze dan andere mensen tegenkomen. Soms gaat dat een beetje fout en is er ruzie. Ik hou van het filmfestival en ik ben zeer blij dat ik geselecteerd ben als jurylid. Ik ga met veel plezier en enthousiasme naar het festival komen!

Wout Leber (BE)

Ik ben Wout en zal dit jaar met veel plezier de kinderjury van het JEF festival begeleiden. Ik ben begonnen bij het Jeugdfilmfestival als klein manneke en werd kinderjury net zoals mijn oudere broers. Eén jaar later werd ik trotse vrijwilliger en nu ben ik zeer blij om de kinderjury te begeleiden. Ik ben er klaar voor om van de krokusvakantie een onvergetelijke vakantie te maken en een veel te plezante tijd te beleven. Hopelijk zie ik jullie daar ook!!