Awards en palmares

Tijdens het JEF festival worden er heel wat awards en prijzen uitgereikt in verschillende competities. Er zijn drie competities:  de professionele competitie, de studentencompetitie en de JEF makers competitie.

  • In de professionele competitie buigen de professionele ECFA-jury, de kinderjury en het publiek zich over de vraag welke films de beste langspeelfilm, documentaire en kortfilm zijn. Over die laatste beslist ook de JEF in het ziekenhuis jury mee. De winnaars uit deze competitie maken bovendien kans op de Felix Vanginderhuysen distributieprijs, en wint daarmee distributie in heel Vlaanderen.
  • In de studentencompetitie heeft een jury van professionals uit de bredere audiovisuele sector het voor het zeggen. Ze beslissen niet enkel over de beste kortfilm van de filmstudenten, maar geven hen ook advies voor hun volgende werk.
  • In de JEF makers competitie wordt de winnaar gekozen door een speciaal samengestelde jury van filmmakers. Maar ook het publiek kiest zijn favoriet. Deze prijzen worden uitgereikt op de JEF makersdag, de eerste zondag van het festival.

Elke winnaar krijgt een JEF award, ontworpen door Ronny & Johnny. Palmares 2018

Ontdek de winnaars van vorige festival editie in het archief.